जाडोमा मानिसहरु बदाम खाईरहेका पाइन्छन्। घाम ताप्दै बदाम खाँदाको मजा बेग्लै हुन्छ। बदामले जाडो मौसममा शरीरलाई तातो राख्छ।
भिटामिन ई, भिटामिन बी, मैग्नीशियम, फास्फोरस, पोटासियम, जिंक र यसमा आइरन पनि पाइन्छ । तर के तपाइँलाई थाहा छ, यो पौष्टिक बदामका केहि हानीहरू छन्। जान्नुहोस् कि कसरी अधिक बदाम खानेले हाम्रो शरीरलाई खतरनाक प्रमाणित गर्न सक्छ।
हेल्थलाइन रिपोर्टका अनुसार बदामले शरीरमा अफ्लाटोक्सिनको मात्रा बढाउँछ जुन हानिकारक पदार्थ हो । भोक कम हुनु र आँखाको पहेंलो हुनु भनेको अफ्लाटोक्सिन विषाक्तताको संकेत हो, जुन कलेजोको विफलता वा पहेँलो रागको संकेत हुन सक्छ ।
अफ्लाटोक्सिन विष ले कलेजोको क्षतिको मात्र होइन, तर कलेजोको क्यान्स र पनि निम्त्याउन सक्छ। तातो र चिसो ठाउँहरूमा अफ्लाटोक्सिन विषको खतरा बढी छ।
थप रूपमा, गठियाका बिरामीहरूलाई बदामबाट बच्न सल्लाह दिइन्छ । बदाममा उपस्थित लेक्टिनहरूको कारण यस्ता बिरामीहरूमा सुन्निने समस्या बढ्छ । यसले क ब्ज, एसिडिटी र मुटुको जलन हुन सक्छ।
बदाममा, फाटिक एसिड भनिने तत्व भेट्टाइन्छ, जसले शरीरमा आवश्यक पौष्टिक मान कम गर्दछ । यसले शरीरमा फलाम र जिंकको मात्रा घटाउँछ।
संतुलन आहार वा नियमित मासु खानेहरू धेरै समस्या हुनेछैन । तर ती जो केवल अनाज वा फलफूलमा निर्भर छन्, उनीहरूले समस्याको सामना गर्न सक्दछन्।
आजतकको समाचार अनुसार धेरै खादा बदामका कारण मानिसहरूलाई छालाको समस्या हुन सक्छ । यसले छालामा खुजली र दागहरूको समस्या बढाउन सक्छ।
अनुहारमा खुजली र सूजनको समस्या पनि बढ्न सक्छ । बदामको स्वभाव तातो हुन्छ, त्यसैले यसलाई जाडोमा मात्र खानु सुरक्षित हुन्छ।